Az Erste újgenerációs mobilbanki appjára rájár a rúd mostanában.

Már szinte pont két éve az induláskor sem volt minden százas. Akkor komoly gondok voltak a szolgáltatás működésével és az Erste Bank az élesítés után nem sokkal arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy a George App működése technikai okok miatt akadozik. Talán ezeket a hibákat már orvosolták, de születésnapi ajándékként ismét tortát kaptak az arcukba.

Az Erste George az Erste Bank digitális bankolási szolgáltatásainak összefoglaló neve. Két részből áll, a George Webből, mely egy internetböngészőben futó webes alkalmazás és a George Appból, mely egy mobilalkalmazás. Nem véletlen, hogy jobban is ki van téve a támadásoknak. Most a csalók egy jól ismert módszerrel, az adathalász e-mailek segítségével próbálják megtéveszteni a banki ügyfeleket. Az Erste Bank nevében küldenek e-mailt arra hivatkozva, hogy a George App le fog járni. Ezért egy linken keresztül újraregisztrálást kérnek a szolgáltatáshoz.

De az Erste Bank soha, semmilyen esetben nem kéri a George App újraregisztrálását és az azonosítók, jelszavak megadását e-mailben küldött linken keresztül.

Ha valaki telepít a George Appot, az azonosítókat minden esetben a letöltött alkalmazáson keresztül kell megadni. Ha bárki e-mailben azt kéri, hogy egy linkre kattintva adjuk meg az adatainkat, az minden esetben adathalászat, ezért ne kattintson senki a linkre, és ne adjon meg senki semmilyen adatot!

A csalók a hamis linken keresztül a telepítéshez szükséges jelszavakat kérik és nem megújítás történik, hanem egy új alkalmazás telepítése, melynek segítségével akár utalhatnak is a számláról.

Részletek itt.