Az Erste Bank Hungary bankszünnapot tart négy napon át, a 2022. december 1. 22 óra és december 4. között.

 

Bár a változások a lakossági ügyfeleket jelentősebben nem érintik érdemes odafigyelni. A lakossági ügyfelek esetében a kártyás vásárlás, a készpénzfelvétel elérhető lesz ebben az időszakban. Az Erste bankosok biztos tudják már, hogy a bankszünet oka: az Erste Bank megvásárolta a Magyar Commerzbank Zrt. részvényeit, amelynek ügyfelei és portfóliói jelenleg migráció alatt állnak. Ez pedig, a bank tájékoztatása szerint, jelentős informatikai munkát igényel az Erste Bank rendszerein.

Emiatt a szolgáltatások korlátozottan lesznek elérhetők december elején. A változás a Commerzbank Zrt. ügyfeleit is érinti, mert ők november utolsó napján már néhány szolgáltatást csak korlátozottan érhetnek el. December elsején és másodikán pedig nem lesz módjuk tranzakciókat végrehajtani. Ezt követően december 4-én éjfélig az elektronikus csatornákat sem tudják majd elérni, illetve november 30-án délután hat óra után régi vállalati kártyáikat sem tudják majd használni. A Commerzbank Zrt. ügyfelek új, Erste Bank Hungary-s vállalati kártyáit december 2-án a délutáni órákban aktiválják. Azok csak ezt követően lesznek használhatók vásárlásra, készpénzfelvételre. A beérkező utalásokat az Erste Bank Hungary a bankszünnap idején is fogadja és jóváírja, de azokat csak december 5-én láthatják majd az ügyfelek.

 

Az Erste Bank Hungary fiókjai december 2-án, pénteken zárva tartanak.

 

A cég bankszünnapot tart az ezt követő hétvégén is. Az Erste bankosok, pontosabban a lakossági ügyfelek örülhetnek, mert az online szolgáltatásokat ez nem érinti jelentősebben. Például a nem azonnali és a csoportos átutalásoknál vagy a deviza-konverziók esetében számíthatnak a megszokottnál lassabb teljesülésre A vállalati ügyfelek esetében a bankszünnapok idején az online csatornák sem lesznek elérhetők, a kártyák azonban vásárlásra és készpénzfelvételre is használhatók lesznek. December 5-étől a Commerzbank Zrt. egykori és az Erste Bank Hungary minden ügyfele korlátozások nélkül éri el az Erste Bank Hungary megszokott szolgáltatási kínálatát.

Az Erste bankosok számára azt javasolják, hogy a december elejére tervezett utalásokat (munkabérek kifizetése) december elsején 16.00 óráig indítsák el, hogy azok még aznap teljesüljenek. Az online szolgáltatások (George App, George Web) elérhetők maradnak. Illetve a december 2-án esedékes nyugdíjak és családtámogatási juttatások aznap, a megszokott időben megérkeznek a számlákra. A december 2-ára ütemezett csoportos beszedések, állandó és előre megadott átutalások azonban december 5-én teljesülnek csak. Továbbá a nemzetközi kimenő utalások, a deviza átvezetés és konverzió is a megszokottnál később teljesülhetnek. Nem lesz elérhető az azonnali, az értékpapír számlához kapcsolódó átvezetés és devizaváltás George Appon és George Weben, az azonnali devizaváltás a TeleBankon, valamint a George Store és az Erste Store.

 

Vállalati ügyfelek számára is zárva tartanak a kirendeltségek december 2-án.

 

Ezen a napon nem funkcionál az értéktári szolgáltatások és értékpapír-tranzakciók könyvelése, az Erste Vállalati NetBank, az Erste Electra. Nem lesz elérhető a NetTrader szolgáltatás és december 2-ára nem készül számlakivonat sem.

Minden szolgáltatás a megszokott rendben lesz még elérhető  2022. december 1-jén 22:00 óráig. Működni fog viszont a VICA application, az ATM szolgáltatás, az SMS szolgáltatás, az Erste Business24 call center. A kincstári ügyfelek december 2-án hajthatnak végre tranzakciókat, de csak december 5-re vagy későbbi időpontra. A TeleBank a megszokott nyitvatartással fog működni.