Jó hír a kisvállalkozások számára! A kkv-k és egyéni vállalkozások iparűzési adója január 1-jétől a felére csökken.

Eltérő módon eltérően reagáltak az önkormányzati vezetők Orbán Viktor bejelentésére, miszerint a kkv-k és egyéni vállalkozók esetében elengedik az iparűzési adó felét. A kormánypárti politikusok már egyet tudnak érteni az önkormányzatok forráselvonásával, főleg az állam egyedi támogatásaiban bíznak.

„Az iparűzési adó adja az önkormányzatok saját bevételeinek túlnyomó részét, ebből a bevételből működtetik a települések a közszolgáltatásokat, a közvilágítástól a hulladékkezelésen át az utak karbantartásán keresztül a nagyvárosi tömegközlekedésig, ebből biztosítanak szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátást” – érvelt Fehérvár polgármestere.

„Egy válságidőszakban az emberek, a családok védelme, biztonsága a legfontosabb. Az emberi élet, egészség és – a családok megélhetését biztosító – munkahelyek védelme minden mást megelőző fontosságú, szükségképpen prioritás. Reméljük, hogy az egyéb támogatások és kedvezményekkel együtt ez a lépés is segíti annak a célnak az elérését, hogy minél több munkahelyet meg lehessen védeni, minél többet létre lehessen hozni és a gazdaság újra növekedési pályára állva, újra nagyobb bevételekhez juttathassa az önkormányzatokat”

Tehát ne feledje! A kkv-k és egyéni vállalkozások iparűzési adója január 1-jétől a felére csökken.